Idén XXXIII. alkalommal rendezték meg az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát, amelynek Állam- és Jogtudományi Szekciójának házigazda szerepét a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara látta el együttműködésben az Országos Tudományos Diákköri Tanáccsal és az OTDT Állam- és Jogtudományi Szakmai Bizottságával.

Az Igazságügyi Minisztérium képviseletében Vízkelety Mariann igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár asszony nyitotta meg a konferenciát. Beszédében kiemelte, hogy az OTDK hozzájárul a jogtudományi tanulmányi tehetséggondozáshoz, a joghallgatók tudományos életbe történő bevonásához. Az Igazságügyi Minisztérium az OTDK támogatásával is kifejezte elkötelezettségét a hazai jogászképzés színvonalának emelése mellett.
A tagozatonkénti első helyezést elért hallgatói dolgozatok rezüméjét az Igazságügyi Minisztérium megjelenteti Fontes Iuris című szakmai folyóiratának következő számában.
A résztvevő joghallgatók közül 88 fő ért el helyezést, 52 fő részesült különdíjban, míg 32 további hallgató opponensként nyert elismerést. Az OTDK, mint a doktori iskola előszobája, lényegi részét képezi a hazai felsőoktatásnak, felkészítve a hallgatókat a későbbi tudományos életre hazai és nemzetközi színtéren egyaránt.
Gratulálunk a résztvevő és díjat nyert hallgatóknak, további sok sikert kívánunk jogi pályájuk során!

(Igazságügyi Minisztérium)